Gruppen förstärks ytterligare

Golventreprenad Gruppen AB växer
- Förstärker kompetensmässigt och geografiskt genom ytterligare tre förvärv

Golventreprenad Gruppen inledde skapandet av en ny golvkoncern 2019 med Skånebaserade Lundströms Golv och Golv & Kakel Bernt Lövkvist. 2020 anslöt BBM i Karlstad, BBM Norge och Ottossons Golv i Mariestad. Golventreprenad Gruppen har nu genomfört ytterligare tre förvärv: BBM i Örebro AB, Örebro Parkett & Golv AB och Grönlund & Co Golvsystem AB i Malmö.

Golventreprenad Gruppen stärker härmed sitt erbjudande ytterligare både kompetensmässigt och geografiskt genom ett unikt samarbete mellan 8 väletablerade golvföretag.

BBM i Örebro AB och Örebro Parkett & Golv AB är idag ledande på golv och plattsättning i Örebro län. Bolagen har tillsammans en omsättning på 76 miljoner och 44 personer anställda.

Grönlund & Co Golvsystem AB med säte i Malmö är ledande i regionen inom golvavjämning och flytspackel. Bolaget har en omsättning på 34 miljoner och 17 personer anställda.

Vi har en stark vilja att utveckla våra bolag genom att samverka i ett större sammanhang. Branschen förändras och blir allt mer professionell, det ställs nya och högre krav på oss och dessa är svåra att uppfylla ensam. Det känns som att vi säkrar vår framtida konkurrenskraft med detta vägval. Sen är det både spännande och smickrande att få vara med i detta gäng för att bygga nytt i vår traditionella bransch” säger Martin Andreasson, Vd BBM i Örebro AB, Örebro Parkett & Golv AB och Per Grönlund, Vd Grönlund & Co Golvsystem.

Golventreprenad Gruppen AB når genom de tre förvärven en samlad omsättning på 520 miljoner och har 310 personer anställda. Ledning i bolagen behåller sitt dagliga engagemang i verksamheterna och har kvar en betydande ägarandel i företagen.

Detta stärker vår konkurrenskraft och ger oss än större möjligheter till kunskapsutveckling för att bedriva entreprenaduppdrag som svarar mot högt ställda krav på ett professionellt och hållbart vis” säger Hans Förster, Vd Golventreprenad Gruppen. Ordförande Jesper Jelmteg lägger till ”Vi är på en spännande resa med ett gäng duktiga entreprenörer och ser fram emot att bli fler inom kort”.

Vid frågor, kontakta:

Hans Förster, Golventreprenad Gruppen, 070-725 5156
Jesper Jelmteg, Golventreprenad Gruppen, 070-555 5570

Föregående
Föregående

Golventreprenad Gruppen växer: Omsätter idag 830 Msek

Nästa
Nästa

Stor optimism vid start av ny golvkoncern