Nya bolagsaffärer i golvbranschen

Golventreprenad Gruppen utökar golvkoncernen med två välkända och fina företag genom förvärv av BBM i Karlstad AB och Ottossons Golv AB i Mariestad. Sedan tidigare ingår de Malmöbaserade bolagen Lundströms Golv AB och Golv & Kakel AB i koncernen. Företagsledningen i respektive bolag har kvar en betydande ägarandel och fortsätter sitt engagemang i det dagliga arbetet.

De fyra företagen har en samlad omsättning om 430 miljoner och totalt 250 anställda. Gemensamt har de en gedigen hantverkstradition, stark lönsamhet över tid och en vilja att utvecklas genom samarbete i ett större sammanhang. Bolagen kommer att leva vidare i samma anda, med samma namn och under samma ledning. Organisationen kommer att bygga på ett decentraliserat beslutsfattande och bibehållet entreprenörskap i varje enhet.

Byggbranschen utvecklas och blir alltmer professionell, vilket ställer nya och större krav på alla aktörer i branschen. Genom nyttjande av synergier och samverkan i en gemensam struktur med större volym ska bolagen kunna stärka sin konkurrenskraft ytterligare.

Föregående
Föregående

Stor optimism vid start av ny golvkoncern